bionika, hallgatók együtt tanulnak, mikroszkóp, laptop

Új dimenziók a
molekuláris
világban

Molekuláris bionika mérnöki BSc a Pázmány ITK-n

Tudj meg többet nyílt napjainkon!

Részvételed 10 pontot ér a felvételin, ha hozzánk jelentkezel.
2024. február 9.

Légy nélkülözhetetlen a jövőt formáló iparágakban!

Hét féléves, molekuláris bionika mérnöki képzésed alatt a biológiai, a molekuláris fizikai-kémiai és a számítástechnikai tudományok határterületén elhelyezkedő tudományággal ismerkedhetsz meg. A Semmelweis Egyetemmel közösen nyújtott képzés során olyan tudományterületekkel találkozhatsz majd, mint a számítógéppel segített gyógyszeripar, az orvosi biotechnológia, a bioinformatika, bioprotézis-fejlesztés, vagy a nanotechnológia.

Piacképes tudás,
értékteremtő munka

Élvonalbeli magyar és nemzetközi cégekkel, kutatóintézetekkel működünk együtt, a gyakorlatban is kipróbálhatod tudásod már a képzésed alatt. Molekuláris bionika diplomád megszerzése után lehetőséged lesz olyan alkotó és értékteremtő munkát végezni, amely széles körű társadalmi haszonnal és elismertséggel jár, munkád egyben a hivatásoddá is válhat.

Kiemelt fókuszterületek

Bioinformatika,
genomi adatbányászat

Orvosi képalkotás

Idegtudomány

Biolaboratóriumi mérések

Lab-on-a-chip technológiák

Intelligens protézisek

Kiemelt oktatóink

molekuláris bionika szakfelelős, fehérjeszerkezet, biológus, bioinformatika, adatelemzés

Gáspári Zoltán

egyetemi tanár, szakfelelős

Biológus, fehérjeszerkezet-kutató. Kutatási tapasztalata kiterjed a bioinformatika több területére, jártas módszerfejlesztésben és adatelemzésben is. Jelenleg a Magyar Bioinformatikai Társaság elnökségi tagja, a Molekuláris bionika mérnöki alapszak szakfelelőse.

bioinformatika, bioinformatikus, sejtek közötti kommunikáció, baktériumok

Pongor Sándor

egyetemi tanár

Bioinformatikus, az MTA Bioinformatikai Osztályközi Tudományos Bizottságának elnöke. A bioinformatika területét annak kialakulásától kezdve ismeri, követi és aktívan kutatja.

elektrofiziológia, számítástudomány, neurológia, idegtudomány, optikai képalkotás, BCI, agy-számítógép interfész, brain-computer interface

Ulbert István

egyetemi tanár

Az elektrofiziológia, anyagtudomány, számítástudomány, neurológia és optikai képalkotás területének oktatója és kutatója, a Pázmány ITK Integratív Idegtudományi Kutatócsoportjának vezetője, az MTA doktora.

molekuláris kémia, mikrofluidika, info-bionika

Iván Kristóf

egyetemi docens

Molekuláris kémia, biomikrofluidika területének oktatója és kutatója, a Biomikrofluidikai labor vezetője, az Info-bionika mérnöki MSc szakfelelőse, a Pázmány ITK volt dékánja.

tumorbiológia, biológus, tumor, rákkutatás, onkológia, sejtbiológia

Garay Tamás

egyetemi docens

Tumorbiológus, a Pázmány ITK Transzlációs Onkológiai kutatócsoportjának vezetője, a sejtbiológia és a kapcsolódó kísérletes technikák szakértője, a komplex biolaboratórium tárgy felelőse.

rendszerbiológia, sejtciklus, sejtbiológia, kutató, bioinformatikus

Csikász-Nagy Attila

egyetemi tanár

Széleskörű tapasztalattal rendelkezik a rendszerbiológia területén, a sejtciklus és a cirkadián ritmus szabályozásának nemzetközileg elismert kutatója. Több mint egy évtizedes külföldi oktatási és kutatási tapasztalattal rendelkezik. Szakterülete neves szaklapjaiban rendszeresen publikál. Jelenleg a Magyar Biokémiai Egyesület budapesti területi képviselője.

Volt hallgatóink mondták