INFORMÁCIÓS TECHNOLÓGIA AZ EMBER SZOLGÁLATÁBAN

Mérnökinformatikus MSc
a Pázmány ITK-n

Tudj meg többet nyílt napunkon!

2024. január 18.

Élettudományok és technológia szimbiózisa

Szemléletmódunk lényege, hogy próbáljuk ellesni az élővilágban évmilliók alatt kialakult, működőképes technikákat, és az ott megtapasztaltakat kíséreljük meg átültetni az általunk tervezett informatikai világba.
Mérnökinformatikus mesterszakunkkal célunk az élettudományok és informatika szoros együttműködésével új, innovatív megoldásokat teremteni, amelyek elősegítik a technológiai világ fejlődését, és hozzájárulnak az emberi életminőség javításához.

Modern technológiák, mesterséges intelligencia, piacképes tudás

A mérnökinformatikus mesterképzésen különös hangsúlyt fektetünk a hardveres kérdésekre, a kilo-processzoros és a rekonfigurálható architektúrákra. A szenzorikai alkalmazások oktatásán keresztül a képzésben az info-bionika világa felé is nyitunk. A neuromorf (idegrendszert utánzó) számítások, a digitális nyelvtechnológia, a mesterséges intelligencia, az adattudomány vagy a képfeldolgozás és a képelemzés szintén Karunkon tanulható és kutatható rendkívül izgalmas és korszerű területek.

Kiemelt fókuszterületek

Szoftvertervezés és mobil-
alkalmazások

Mesterséges intelligencia

Nem konvencionális számítógépek

Képfeldolgozás,
gépi látás

Prompt Engineering

Adatbázis-
kezelés,
Big Data

Robotika,
irányítás-
technika

Párhuzamos
rendszerek

Specializációk

Kiemelt oktatóink

Cserey György az érzékelő robotika és mesterséges intelligencia szakértője, feltaláló, kutató, innováció

Cserey György

egyetemi tanár, a Pázmány ITK dékánja

Az Érzékelő Robotika labor vezetője, a mesterséges intelligencia szakértője. Nevéhez hét szabadalom köthető, a hallgatóival közösen fejlesztett különböző szenzorokat számos vállalat alkalmazza.

Csaba György a spinhullám-számítások kutatója, a számítások végzésének fizikája, és magnetoelektronika szakértője, a kvantummérnök mesterszak szakfelelőse.

Csaba György

egyetemi docens

Doktori fokozatát a Notre Dame egyetemen szerezte, spinhullám-számításokkal kapcsolatos kutatásának jelentős részét a Müncheni Műszaki Egyetemmel együttműködésben végezte.

Horváth András a mesterséges intelligencia, gépi tanulás, mélyneurális hálózatok kutatója és szakértője, képfeldolgozással kapcsolatos eredményeit orvosi környezetben is alkalmazzák.

Horváth András

egyetemi docens

A mesterséges intelligencia, gépi tanulás, mélyneurális hálózatok kutatója és szakértője, képfeldolgozással kapcsolatos eredményeit orvosi környezetben is alkalmazzák.

Reguly István a nagyméretű neurális hálózatok működését biztosító párhuzamos programozás és architektúrák területének oktatója és kutatója, a Pázmány ITK Nagy Teljesítményű Számítások Kutatócsoport vezetője.

Reguly István

egyetemi docens

A nagyméretű neurális hálózatok működését biztosító párhuzamos programozás és architektúrák területének oktatója és kutatója, a Pázmány ITK Nagy Teljesítményű Számítások Kutatócsoport vezetője. Kutatásainak nagyobb részét Oxfordban végezte eddig.

Karacs Kristóf a Magyar Bionikus Látásközpont egyik vezetője, a mesterséges intelligencia szakértője. A gépi látás, a szenzorközeli párhuzamos feldolgozás és a részlegesen megfigyelhető környezetekben való tanulás kutatója.

Karacs Kristóf

egyetemi docens

A Magyar Bionikus Látásközpont egyik vezetője, a mesterséges intelligencia szakértője. Kutatási területei a gépi látás, a szenzorközeli párhuzamos feldolgozás és a részlegesen megfigyelhető környezetekben való tanulás.

Oláh András

egyetemi docens

Vezeték nélküli adatátviteli technológiákhoz kapcsolódó területek oktató-kutatója, fő érdeklődési területe az érzékelő hálózatok kommunikációs protokolljai.