mérnökinformatikus hallgatók számítógép körül közösen tanulnak programozást

Lépj be a
CSÚCSKATEGÓRIÁS
​ FEJLESZTÉSEK
VILÁGÁBA!​

Mérnökinformatikus BSc
a Pázmány ITK-n

Tudj meg többet nyílt napjainkon!

Részvételed 10 pontot ér a felvételin, ha hozzánk jelentkezel.
2024. február 9.

Technológiai forradalom
a kezeid között

Napjainkban az információs technológia számos ismeretlen, izgalmas kihívással találkozik. Ilyenek például az ember-gép kapcsolat, a mesterséges intelligencia, a humán nyelvtechnológia, a párhuzamos számítások, a mikro- és nanoelektronika világa, vagy a legmodernebb hardverek és céláramkörök tervezése programozható logikai eszközökön. A Pázmány ITK Mérnökinformatikus alapképzése ezekbe a területekbe nyúlt betekintést, és felkészíti hallgatóinkat az információs technológiák gyors fejlődésének követésére.

Gyakorlatorientált képzés, piacképes tudás

Az elméleti oktatás mellett fontos a nagy óraszámú, széleskörű gyakorlati, laboratóriumi képzés is, így végzett mérnökinformatikusként piacképes tudás birtokában, magabiztosan léphetsz a munkaerőpiacra. Lehetőséged lesz olyan alkotó és értékteremtő munkát végezni, amely széles körű társadalmi haszonnal és elismertséggel jár. Munkád nem csupán egy foglalkozás lesz, hanem egy olyan hivatás, amely hozzájárul a jövő technológiai fejlődéséhez és az emberi életminőség javításához.

Specializációk

Kiemelt fókuszterületek

Szoftvertervezés

Mobil-
alkalmazások

Képfeldolgozás,
gépi látás

Adatbázis-kezelés,
big data

Robotika

Mesterséges intelligencia

Mikroelektronika

VLSI
integrált áramkörök

Kiemelt oktatóink

mérnökinformatikus szakfelelős, FPGA, VLSI, programozható logikai eszközök, számítógép-architektúrák

Nagy Zoltán

egyetemi docens, szakfelelős

Az FPGA és VLSI labor vezetője, programozható logikai eszközökkel való tervezés és számítógép-architektúrák szakértője, a Mérnökinformatikus alapszak szakfelelőse. Kutatási területének fókuszában a kis fogyasztású, valós idejű képfeldolgozó architektúrák tervezése pilóta nélküli gépek számára. További fontos kutatási területe a komplex bioinformatikai alkalmazások és fizikai rendszerek szimulációjának FPGA-s gyorsítása.

Pázmány ITK dékán, érzékelő robotika, mesterséges intelligencia

Cserey György

egyetemi tanár, a Pázmány ITK dékánja

Az Érzékelő Robotika labor vezetője, a mesterséges intelligencia szakértője. Nevéhez hét szabadalom köthető, a hallgatóival közösen fejlesztett különböző szenzorokat számos vállalat alkalmazza.

adatfeldolgozás, médiatartalomfeldolgozás, bid data, adatbányászat, data mining

Lukács Gergely

egyetemi docens

Az adatfeldolgozás, médiatartalomfeldolgozás és előállítás, a big data rendszerek oktatója és kutatója, az Adat. Média. Közösség Kutatócsoport vezetője a Pázmány ITK-n. Doktori fokozatát a Karlsruhei Egyetemen szerezte.

mobil alkalmazásfejlesztés, gépi tanulás, mesterséges intelligencia szakértője

Tornai Kálmán

egyetemi docens

A mobil alkalmazásfejlesztési labor vezetője. Kutatásainak fókuszában az okos eszközökön mérhető adatok gépi tanulással, mesterséges intelligenciával történő feldolgozása áll. A Pázmány ITK oktatásfejlesztési dékánhelyettese.

kiloprocesszoros gépek, virtuális számítógépek, celluláris neurális hálózatok

Szolgay Péter

egyetemi tanár, professor emeritus

A Kiloprocesszoros Virtuális és Fizikai Gépek Kutatócsoport vezetője. Kutatásának fókuszában a hálózatelmélet, celluláris neurális hálózatok és a paralell számitási architektúrák állnak.

programtervező matematikus, nyelvtechnológia, számítógépes nyelvészet, mesterséges intelligencia, ChatGPT

Prószéky Gábor

egyetemi tanár

Széchenyi-díjas magyar programtervező matematikus, nyelvész, a Nyelvtechnológiai Kutatócsoport vezetője a Pázmány ITK-n, az MTA Nyelvtudományi Kutatóközpontjának főigazgatója, a számítógépes nyelvészet, mesterséges intelligencia területének kutatója és oktatója. A PULI-t, a Nyelvtudományi Kutatóközpont magyar nyelvre készített neurális nyelvmodelljét fejlesztő csoport vezetője.

Volt hallgatóink mondták