robotika, protetika, protézisek, művégtag, intelligens protézis, érzékelő robotika

Innováció az élettudományok és informatika határterületén

Info-bionika mérnöki MSc
a Pázmány ITK-n

Tudj meg többet nyílt napunkon!

2024. január 18.

Formáld a jövőt tudásoddal!

Az info-bionika interdiszciplináris területe ötvözi a számítástechnika, az elektronika és a biotechnológia területeit. A Semmelweis Egyetemmel közösen nyújtott képzés célja hallgatóink komplex modellezési kompetenciáinak fejlesztése, valamint az eszközök működtetésének és tervezésének elsajátítása. A biológiai folyamatok és mérések mély megértése erősíti a biológiai rendszerekben használt mérnöki megoldások, eszközök, számítási algoritmusok és modellek fejlesztését.

Gyakorlatorientált képzés, széleskörű, piacképes tudás

Alkalmazási és kutatási példák: protézisek, rehabilitáció, bionikus szemüveg, agyi számítógép interfészek, neurális elektródák, végtagműködtetés, kerekesszékes navigáció vagy minimálisan invazív sebészeti eszközök, multimodális orvosi képalkotás, bioinformatika, intelligens vagy szenzoros működtetésű robotika, nanoszenzorok. Az Idegi adattudomány specializáció a Pázmány ITK és a HUN-REN Kísérleti Orvostudományi Kutatóközpont együttműködésében valósul meg.

Specializációk

Kiemelt fókuszterületek

Orvosi képalkotás

Robotika,
protézisek

Agy-számítógép
interfészek

Neurális elektródák

Nano-
biotechnológia

Bioinformatika

Kiemelt oktatóink

info-bionika szakfelelős, molekuláris kémia, mikrofluidika, biomikrofluidika

Iván Kristóf

egyetemi docens

Molekuláris kémia, biomikrofluidika területének oktatója és kutatója, a Biomikrofluidikai labor vezetője, az Info-bionika mérnöki MSc szakfelelőse, a Pázmány ITK volt dékánja.

elektrofiziológia, számítástudomány, integratív idegtudomány, neurológia, BCI, optikai képalkotás

Ulbert István

egyetemi tanár

Az elektrofiziológia, anyagtudomány, számítástudomány, neurológia és optikai képalkotás területének oktatója és kutatója, a Pázmány ITK Integratív Idegtudományi Kutatócsoportjának vezetője, az MTA doktora.

Magyar Tudományos Akadémia elnöke, neurológia, idegtudomány

Freund Tamás

egyetemi tanár

Széchenyi-díjas neurológus, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, a Pázmány ITK Elméleti Idegtudományi Kutatócsoportjának vezetője.

biomérnök, rendszerbiológia, bioinformatika, élesztősejtek, sejtbiológia, kutatás, innováció

Csikász-Nagy Attila

egyetemi tanár

Biomérnök, a rendszerbiológia, bioinformatika területének oktatója és kutatója, a Molekuláris és Celluláris Hálózatok Rendszerbiológiája Kutatócsoport vezetője, a Pázmány ITK kutatási és innovációs dékánhelyettese.