• felveteli@itk.ppke.hu
  • Info-bionika mérnöki MSc

Innováció az élettudományok és informatika határterületén

Info-bionika mérnöki MSc
a Pázmány ITK-n

Tudj meg többet nyílt napunkon!

2024. január 18.

Formáld a jövőt tudásoddal!

Az info-bionika interdiszciplináris területe ötvözi a számítástechnika, az elektronika és a biotechnológia területeit. A Semmelweis Egyetemmel közösen nyújtott képzés célja hallgatóink komplex modellezési kompetenciáinak fejlesztése, valamint az eszközök működtetésének és tervezésének elsajátítása. A biológiai folyamatok és mérések mély megértése erősíti a biológiai rendszerekben használt mérnöki megoldások, eszközök, számítási algoritmusok és modellek fejlesztését.

Gyakorlatorientált képzés, széleskörű, piacképes tudás

Alkalmazási és kutatási példák: protézisek, rehabilitáció, bionikus szemüveg, agyi számítógép interfészek, neurális elektródák, végtagműködtetés, kerekesszékes navigáció vagy minimálisan invazív sebészeti eszközök, multimodális orvosi képalkotás, bioinformatika, intelligens vagy szenzoros működtetésű robotika, nanoszenzorok.

Specializációk

Kiemelt fókuszterületek

Orvosi képalkotás

Robotika,
protézisek

Agy-számítógép
interfészek

Neurális elektródák

Nano-
biotechnológia

Bioinformatika

KIEMELT OKTATÓINK​

Iván Kristóf

egyetemi docens

Molekuláris kémia, biomikrofluidika területének oktatója és kutatója, a Biomikrofluidikai labor vezetője, az Info-bionika mérnöki MSc szakfelelőse, a Pázmány ITK volt dékánja.

Ulbert István

egyetemi tanár

Az elektrofiziológia, anyagtudomány, számítástudomány, neurológia és optikai képalkotás területének oktatója és kutatója, a Pázmány ITK Integratív Idegtudományi Kutatócsoportjának vezetője, az MTA doktora.

Freund Tamás

egyetemi tanár

Széchenyi-díjas neurológus, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, a Pázmány ITK Elméleti Idegtudományi Kutatócsoportjának vezetője.

Csikász-Nagy Attila

egyetemi tanár

Biomérnök, a rendszerbiológia, bioinformatika területének oktatója és kutatója, a Molekuláris és Celluláris Hálózatok Rendszerbiológiája Kutatócsoport vezetője, a Pázmány ITK kutatási és innovációs dékánhelyettese.